Tuindorp - Servaashof Eindhoven
 

Faciliteiten tonen

Alles wissen

Bereken uw reistijd

Vervoer
Maximale afstand
Alles wissen

OVER TUINDORP

Tuindorp is gelegen in de binnenring van Eindhoven. Het is een dorpse buurt in de wijk Oud-Stratum. In de volksmond wordt dit stadsgedeelte al decennialang het Witte Dorp genoemd vanwege de kleur van de woningen. De buurt is in de jaren dertig ontworpen door de befaamde architect Dudok. Vanwege het vooruitstrevende ontwerp en de historische achtergrond is het Witte Dorp tegenwoordig een beschermd stadsgezicht en een Rijksmonument. Het inbreidingsplan Servaashof in deze wijk borduurt voort op de authentieke stijl van de wijk.

VOORZIENINGEN IN DE BUURT

Tuindorp voelt als een dorp in de stad. Dankzij de persoonlijke en betrokken sfeer die er al decennialang is onder de inwoners, maar ook omdat alle dagelijkse voorzieningen in de buurt zijn. Van supermarkt en winkels tot scholen en wandelparken. Alles op loop- of fietsafstand, waardoor je de auto eigenlijk niet nodig hebt. Bovendien liggen de busverbindingen om de hoek en sta je dus snel in hartje centrum.

OVER DE STAD

Eindhoven barst van de energie en is hip en happening. Het is een bruisende stad in transitie en dat merk je overal: het barst er van de creativiteit, innovatiekracht, technologie, design en kennis. En met een uitgebreide selectie aan hotspots, highlights, events en andere activiteiten staat de designhoofdstad van Nederland geen moment stil. Kom winkelen en eten in de binnenstad, bezoek het industriële Strijp-S of duik eens één van de andere stadsdelen in.

OMGEVING EN LIGGING

Eindhoven is geografisch ideaal gelegen. Zeker als je in Servaashof woont, dat aan de ring grenst. Dat betekent dat je rap op de snelweg zit richting andere steden, zoals Tilburg, Den-Bosch of Maastricht. Want Eindhoven heeft veel te bieden, maar dat geldt evenzo voor de directe omgeving. Geniet bijvoorbeeld van het groen dat volop aanwezig is in De Kempen, waar Eindhoven deel van uitmaakt. Dus ook voor lange fiets- of wandeltochten is je woning de ideale uitvalsbasis.